martes, 26 de abril de 2011

1 observa els dos muntatges i raona la resposta que creguis que es correcta.
a) son iguals, però la a s´acabarà abans
circuit paralel 
circuit electric

2 els aparells seguents usen energia electrica. enquin tipus d´energia la transformen 
espremedor de taronges electrica mecanica
lector de cd  electrica mecanica 
cuina electrica electrica calorifa
timbre electrica acustica
ventilador electrica mecanica
lampada electrica luminosa                      

jueves, 7 de abril de 2011

8.relaciona les seguents peces de roba amb la propietat fonamentalment que les fan aptes per al seu us.
a paraigues:alta higroscopicitat
b roba interior: proporciona calor
c mitges: elastica
d camisa d´estiu: fresca
e folre d´america : suau i llustrosa
f bufanda :proporcions calor
g maies per fer esport : aillant termic
h passamuntanyes dels pilots de f1 : incombustible

10.saps si la roba adaptada a diferents condicions: vastit de bany, impermeable, excursionisme,roba de mudar,etc.se sotmet  processos diferents durant la seva fabricacio? si quins creus que poden  ser ? al calor 


11.completa l´explicacio del proces de teixir a partir de les paraules seguents:
l´accio de teixir es fa al teler encreuant uns fils longitunals,l´ordit,amb uns altres dde transversals

Els acabats tradicionals

· Tradicionalment , els fils oles teles d'origen naturals reben uns acabats determinatsper millorar-los ,com ara l'aspert , que es un tractament que abans es feia principalment amb mido i que actualment es fa amb productes quimics ; l'objectiu d'aquest proces es fer el teixit mesconsistent .
· Els acabats son les operacions que faciliten la conservacio i modifiquen el color i la textura natural dels teixits per fer-los millors i mes atraients al consumidor 

L'estampació

L'estampacio consisteix a aplicar dibuixos de colors sobre una tela . El resultatha deser inalterable , per aixo els colorants han de mantenir el seu color original , no s'han de diluir amb l'accio del'aigua , han de ser estables als efectes del sol i han de resistir l'accio de l'aigua calenta .

El tint

El proces de tntar consisteix a donar color al fil o a la tela mitjançant colorants . Les fibres naturals ,com ara la llana i el coto , necessiten moltes vegades un tractament quimic previ , anomenat blanqueig , que consisteix a descolorir-lrs unificar el color natural , ja que pot tenir diferents tonalitats.
els patrons 
El patro es la representacio grafica de les diverses parts que formen una peça devestir , seguint un desseny previ ,per tallar-les i cosir-les . En la confeccio artesanal , les peces tenen les mides de la persona que les ha de portar. En la confeccio industrial , s'elabora un patro que , mitjançant un escalat ,es pot adaptar a totes les talles.




el disseny
El disseny es l'elaboracio del proyecte des del moment en que es fabrica el fil de la tela fins a la confeccio del vestit . El mon de la moda depen dels disenyadors que marquen les pautes de la roba , o adaptacio del models d'alta csruta a la produccio industrial .



la confecció
La confeccio consisteix a fer les peces de vesti d'acord amb uns parametres , i pot ser artesanal o industrial . La confeccio artesanal es laque fa peces de vestir uniques ,adaptades a les mides de les persones que les han de portar.