martes, 22 de febrero de 2011

els tractaments frigorifics

la refrigeració consisteix a rebaixar la temperatura de l´aliment fins a valors entre els 0 i els 8 graus centigrats.


la congelacio rebaixa la temperatura del producte per sota del punt de congelacio,fins a valors de -18 i -22 graus centigrats


la deshidratacio es una tecnica que elimina elcontingut d´aigua del producte, i redueix la capacitat microbiana     d´atacarlo

la liofilització es una tecnica de deshidratacio per fred que consisteix a congelar el producte ,i posteriorment, afavorir la sublimació, es a dir , el pas de l´aigua que conté l´aliment.

16 respon aquestes preguntes 
a per que es fan malbe els aliments? per caducitat o be perque no se ha conservat
b quina mena d´aliments s´han de conservar a la nevera? aquells que no es conserven sense frigorific
c quina mena d´aliments no cal conservar a la nevera? els productes desidratats 
d per que molts aliments s´han de conservar a la nevera un cop obert l´envas? perque no es fassin malbé   perque  amb l´envas sencer no cal conservar-los a la nevera? perque no perdin l´estat de conservació 
e que es un punt critic? un punto crítico es aquel límite para el cual el volumen de un líquido es igual al de una masa igual de vapor o, dicho de otro modo, en el cual las densidades del líquido y del vapor son iguales.
f que es la cadena de fred? La cadena de frío es una cadena de suministro de temperatura controlada

1 comentario: